субота, 20 березня 2021 р.

СВЯТО ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ





 Прилетіли шпаки,

Дорогі співаки,

Прилетіли весну зустрічати.

У шпаківнях нових

Скоро будуть у них

Жовтороті малі шпаченята.

 


  З 21 березня за старим звичаєм починається місяць птахів.

Діти присвячують його маленьким друзям: розвішують на деревах тисячі пташиних будиночків – шпаківень, дуплянок, влаштовують безплатні їдальні для милих гостей, проводять свята зустрічі з птахами.

  Оберігати природу ... Оберігати оточуюче середовище. Ці слова сьогодні ми чуємо все частіше.

 Любов до природи – це і любов до Батьківщини, до свого народу. Це наш світогляд, наша мораль, весь спосіб нашого життя.

Невід’ємною частиною нашого життя є птахи. Вони поширені скрізь, де є на землі сприятливі умови для їхнього життя. На земній кулі їх налічується 8 тисяч 700 видів, а в нашій країні майже 770 видів. Скільки шкідливих комах і личинок знищують вони!  Працюють, не покладаючи крил!

18 березня в нашій школі також було проведено захід «Свято зустрічі птахів». Учні 5 класу підготували вірші, легенди, народні прикмети, загадки, розповіді, цікаві факти про наших пернатих друзів. Діти з цікавістю переглянули відео: «Перелітні птахи України», «Птахи Червоної книги України». Школярі із задоволенням взяли участь у грі «Відгадай який птах співає?», відгадували загадки.

Весело і цікаво пройшло свято. Учні 9 класу виготовили шпаківні і повісили їх на деревах біля школи.

 Пташки – наші найменші друзі і невід'ємна частина природи. Вони прикрашають діброви і сади, тішать нас своїм чарівним співом. Їх весела дзвінка пісня , яскраве забарвлення оживляють природу і звеселяють наші серця, додають нам бадьорості і радості.

  Ми любимо наших пернатих друзів! Вони дорогі нам як незамінні помічники в боротьбі за врожай, вірні союзники в знищенні шкідників полів, садів та лісів.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми‐пішоходи

 У Гостинцівському ЗЗСО I-II ст. (директорка Мищишин Г.В.) в рамках Тижня безпеки дорожнього руху у 5 класі з основ  здоров’я був проведений...